Βιβλιοθήκη

Αποκτήστε πρόσβαση σε μία σειρά από πηγές με υλικό για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία

Marshall Rosenberg

Παρακολουθήστε μια εισαγωγή στη Μη Βίαιη Επικοινωνία από τον ίδιο τον Marshall Rosenberg

Εισαγωγή: Σκοπός της Μη Βίαιης Επικοινωνίας

Εκφράζοντας ανάγκες και αιτήματα

Παθητική ακρόαση προς τον συνομιλητή ή την συνομιλήτριά μας

Έκφραση και λήψη ευγνωμοσύνης

Χορογραφίες Μη Βίαιης Επικοινωνίας

Τι είναι


Οι χορογραφίες της Μη Βίαιης Επικοινωνίας είναι χωρικοί χάρτες, οι οποίοι αποτελούνται από μεγάλες κάρτες, που τοποθετούν τις διαδικασίες της Μη Βίαιης Επικοινωνίας στο πάτωμα. Τις διάφορες διατάξεις των καρτών τις ονομάζουμε ‘χορούς’. Κάθε κάρτα αντιπροσωπεύει ένα βήμα στον χορό της επικοινωνίας. Τα βήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε ακολουθία, ώστε να υποστηρίξουν την επικοινωνία να είναι αυθεντική, συνειδητή και να έχει ροή.

Οι άνθρωποι που μαθαίνουν τη Μη Βίαιη Επικοινωνία περνούν από όλα τα βήματα, συχνά, με τη συνοδεία ενός/μιας εκπαιδευτή/τριας ή κάποιου άλλου ατόμου από την ομάδα πρακτικής τους.

Αγοράστε την ελληνική μεταφραση εδώ.


Ελληνική μετάφραση Στέλλα Κουκουγιάννη

Υλικά Μη Βίαιης Επικοινωνίας

Grok the world


Η εταιρία Grok the World σχεδιάζει υλικά που προωθούν τη σύνδεση και την επικοινωνία και μας προσκαλούν σε βαθιές και αυθεντικές συζητήσεις. Τα υλικά χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φτάσουν στην καρδιά του ζητήματος που του απασχολεί.

Για να δείτε περισσότερα ή να τα αποκτήσετε πατήστε εδώ.

Εργαλεία Σύνδεσης

Από Γονείς & πάλι Εραστές


Εάν είστε ζευγάρι και ταυτόχρονα γονείς, αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για εσάς. Το πρόγραμμα Εργαλεία Σύνδεσης έχει σκοπό να σας βοηθήσει να ξαναβρείτε ο ένας την άλλη σαν ζευγάρι και να συνδεθείτε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αποτελείται από ασκήσεις, ιδέες και προτάσεις που σχεδιάστηκαν για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το μονοπάτι της επανασύνδεσης και στη συνέχεια να το εμπλουτίσετε με δικές σας πρακτικές.

Διαβάστε περισσότερα και αποκτήστε το στα Ελληνικά εδώ.


Ελληνική μετάφραση Στέλλα Κουκουγιάννη

Εμπλουτίστε το λεξιλόγιό σας με Συναισθήματα & Ανάγκες


Οι λίστες choose-empathy με Συναισθήματα και Ανάγκες θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο σας και να επεκτείνετε τις δυνατότητες σας για συναισθηματική κατανόηση και έκφραση! Περιηγηθείτε στις λίστες κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε βαθύτερα με τον εαυτό σας, το παιδί σας, τον/την σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας!

Αποκτήστε δωρεάν τη λίστα κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

Δημοσιογραφία & Ψυχική υγεία


Για τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, η πανδημία ήρθε να προστεθεί σε μία μακρά λίστα γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα την τελευταία, περίπου, δεκαπενταετία φέρνοντας τους εργαζόμενους στο πεδίο αντιμέτωπους με πολλαπλές προκλήσεις, και συχνά οριακές και ψυχοπιεστικές καταστάσεις.

To Solomon συνεργάστηκε με τη Στέλλα Κουκουγιάννη για τη δημιουργία μιας «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗΣ» για την Ψυχική Υγεία με και για τους δημοσιογράφους.

Κατεβάστε τον Οδηγό Δωρεάν εδώ.

Γραφτείτε στο newsletter μας και αποκτήστε δωρεάν την λίστα Choose Empathy με συναισθήματα και ανάγκες

You have Successfully Subscribed!